lördag 20 april 2013

Palestinsk bröd

Välkommen till våras palestinsk köket.
Vi ska erbjuda er idag till palestinsk bröd. Det är gott och ni kan äta det med smör, ost, falafel...




 
Ingredienser:
10dl vete mjöl
5dl ljummet  vatten
25g jäst
1dl rapsolja
1tsk socker
1tsk salt







Gör så här:
 
Blanda mjöl och övriga torra ingredienser i matberedaren skålen. Sätt på locket. Kör tills allt blandats, ca 1 minut.




Tillsätt rapsolja och vattnet  genom matarröret medan maskinen snurrar för fullt. Låt den be arbetas i matberedare tills den är ganska bra blandad. Det är viktigt att kontrollera texturen på degen. Om  degen är för lös lägga till lite mera mjöl. Och om degen är för hård lägga till lite mera vatten.




Lägga till degen i en skål och rör den lite med handen.

Täck skålen med en fuktig köks duk och låt den jäsa till dubbla storleken. Ta ut degen från skålen och lägga den på en ren bänk. Dela degen till tio bollar.



Täck bollarna med en fuktig köks duk och Låt de vila 20 minuter.
Lägga till en boll på ren bordet och arbeta i så lite extra mjöl som möjligt. Kavla ut varje  boll till 0,5 cm tjock i rundat form.








Täck med köks duk och låt dem vila 1 timme. sätta ugnen på max graden (S).




Grädda dina bröd tills de har blivit gyllenbruna.
Låt bröden kallna.


 Kan hålla in kyl eller frys. Värma bröd med mikrovågsugn när du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fattoush

Fattoush This is my own recipe, maybe it is a little bit different from the original recipe that I learned of my mother. In Palestin...