Välkommen till våras palestinsk köket.
Vi ska erbjuda er idag till palestinsk bröd. Det är gott och ni kan äta det med smör, ost, falafel...
Ingredienser:Vi ska erbjuda er idag till palestinsk bröd. Det är gott och ni kan äta det med smör, ost, falafel...
10dl vete mjöl
5dl ljummet vatten
25g jäst
1dl rapsolja
1tsk socker
1tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl och övriga
torra ingredienser i matberedaren skålen. Sätt på locket. Kör tills allt
blandats, ca 1 minut.
Tillsätt rapsolja och vattnet genom matarröret medan maskinen snurrar för
fullt. Låt den be arbetas i matberedare tills den är ganska bra
blandad. Det är viktigt att kontrollera texturen på
degen. Om degen är för lös lägga till
lite mera mjöl. Och om degen är för hård lägga till lite mera vatten.
Lägga till degen i en skål och rör den lite
med handen.
Täck skålen med en fuktig köks duk och låt den jäsa till dubbla storleken. Ta
ut degen från skålen och lägga den på en ren bänk. Dela degen till tio bollar.
Täck bollarna med en fuktig köks duk och Låt de
vila 20 minuter.
Lägga till en boll på ren bordet och arbeta i
så lite extra mjöl som möjligt. Kavla ut varje boll till 0,5 cm tjock i rundat form.
Täck med köks duk och låt dem vila 1 timme. sätta ugnen på max graden (S).
Grädda dina bröd tills de har blivit gyllenbruna.
Grädda dina bröd tills de har blivit gyllenbruna.
Låt bröden kallna.
Kan
hålla in kyl
eller frys. Värma
bröd med mikrovågsugn
när du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar